mandag den 13. januar 2014

Ressourcer om medieleg, dokumentarfilm mm. Visual Remarks og ZipZap

Lars Henningsen har gennem flere år været engageret i medieleg og fortællekultur praktisk såvel som teoretisk. Udover at være underviser på pædagoguddannelsen arbejder han med dokumentarfilm og giver bl.a. af den vej fine indblik i børns legekultur - i børns øjenhøjde og med deres aktive deltagelse/medskabelse. I Klaus Thestrups Det eksperimenterende fællesskab kan man læse meget mere om Henningsen indgang til og arbejde med medieleg.



TV-sport og en reklame from Visual Remarks on Vimeo.

Filmen herover følges af denne information "Børn deltog som medskabende dokumentarister i et omfattende projektforløb i SFO Risskov. Det fælles spørgsmål var: ’Hvad leger børn i SFO?’ Børnegrupperne bidrog aktivt i fx at skabe film om de lege, som er en vigtig del af livet i SFOen. De førte ofte kamera og mikrofon, og tilrettelagte beretninger skiftede med mere spontane og situationistiske bidrag."

Se nærmere på nogle af de mange materialer som Lars Henningsen (m.fl.) tilgængeliggør på sitene Visual Remarks på adressen www.visualremarks.dk/ og ZIPZAP video på www.zipzap.dk. Dertil kan man se en stor portion af Visual Remarks film på Visual Remarks Vimeo-kanal. Gå på opdagelse - det er gode oplevelser i vente!

Og så lige en film til: "Fisken i hængekøjen og andre tegnefilm" om børns animationer af deres egne fortællinger kan jeg slet ikke stå for (den er fra 1999, men stadig frisk). Det er som om man gennem filmen bliver trukket lige med ind i en sanselig medoplevelse af børnenes leg og fantasiuniverser.


Fisken i hængekøjen og andre tegnefilm from Visual Remarks on Vimeo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar