torsdag den 30. januar 2014

Fotoudstilling der skal skubbe til unges opfattelser af handicap og lyst

På sitet ligelyst.dk kan man læse om en fotografiske udstilling, der "sætter fokus på den mangfoldige seksualitet og den mangfoldige krop." Den kan ses rundt omkring på landets gymnasier i løbet af foråret 2014. 

Fotograferne er efter min mening smukke - og der er hårdt brug for billeder af mangfoldige kroppe i et ensrettet mediebillede. Ligelyst.dk skal arbejde med seksualoplysning til handicappede. Det er et to-årigt projekt og nok værd at holde øje med. Læs mere her.

onsdag den 22. januar 2014

Mangfoldighed i børne-TV

TV-Glad har produceret serien Glad i luften, hvor en studievært fra TV-Glad tester steders legeegnethed sammen med børn. Programoversigt her:

Danske Handicaporganisationer beskriver samarbejdet således:

"Glad i luften" - Børne TV i verdensklasse "TV-Glad har produceret 15 programmer til DRs Ramasjang børnekanal. Det er børne-tv i verdensklasse, som sætter inklusion på dagsordenen i børnehøjde. 

Glad i Luften er en ny programserie med 15 programmer produceret af Glad Production i samarbejde med DR Ramasjang. Programmerne er fyldt med humor, leg og poetiske øjeblikke.

Glad i luften er resultatet af et enestående samarbejde mellem DR Ramasjang og TV-Glad, verdens første TV-station for og med udviklingshæmmede." (http://www.handicap.dk/nyheder/2012/glad-i-luften-boerne-tv-i-verdensklasse)

Se programmerne her - de er virkelig ret fine.

Og DR's Ramasjang-kanal har mere mangfoldighed til de små seere. Serien Perle har en pige med Downs syndrom som hovedperson - og stemmen lægges selvfølgelig på af en der kan gøre arbejdet ordentligt. Se herunder en produktion fra TV-Glad om hvordan det er at lægge stemmer til serien:



Og også kanalen for de lidt større tænker i mangfoldighed. Min datter er vild med serien Unik, hvor man følger børn med anderledes liv. Se mere her hvor man kan høre om baggrunden for serien og se afsnittene - der er mange forskellige børn i centrum, nogen er handicappede andre er specielle på andre områder. Og her, hvor man kan sende sin egen historie.

Specialside på Ultra for børn med syns og/hørehandicap.

Og så stødte jeg på siden handifikation.dk/, som har som formål at "holde et vågent øje med, hvordan mennesker med handicaps bliver fremstillet i film og fjernsyn. Det er der flere gode grunde til… " Det ser ud som om det er et par år siden den sidst blev opdateret. Måske man skulle opfordre webmasteren til at tage tråden op igen. Det er et væsentligt arbejde.

Inklusion i folkeskolen - TV-program fra TV-Glad

Super godt TV-program fra TV-Glad om inklusion i folkeskolen.

Der er både plads til humor og anderledes formidlingsformer - et dilemmastykke f.eks.- og så debat og tanker fra handicappede med erfaringer og holdninger og psykolog Henrik Skoulund.


Seksualitet - en ret? En pædagogisk opgave? Tegnet film

Seksualitet - er det en menneskeret for alle? Skal pædagogen hjælpe mennesker med deres seksualitet?

Se filmen herunder lavet af en gruppe fra 5. semester og få sat gang i tankerne.

Se samtidig et fint bud på en anderledes måde at formidle et fagligt stof på:

mandag den 20. januar 2014

Barn som fortællende filminstruktør - skøn film

the Scared is scared from Bianca Giaever on Vimeo.


Filmen er hentet fra videoportalen Vimeo (yotubes lidt fiksere fætter). Fra en side med en challenge der netop gik (går?) på at lave børn være filminstruktører.

Vimeo har også en videoskole med meget materiale. Og en musicstore med både gratis og betalingsmusik til underlægning.

lørdag den 18. januar 2014

Kontaktkunst - samskabelse i grupper og i kontakt med verden omkring

DR's kunstklub har eksperimenteret med et projekt, de kalder Kontaktkunst - og de er ved vist at være klar igen  Der er rigtig mange interessante perspektiver i det som kunne inspirere også i forhold til pædagogisk arbejde med at udtrykke sig. Der er en del fotografiske og dokumentariske udfordringer.

Se de to publikationer de efterfølgende har lavet og læs mere om konceptet herunder -  direkte link: Kontaktkunst 1 og 2 på ISUU. Følg Kunstklubben på Facebook




mandag den 13. januar 2014

Ressourcer om medieleg, dokumentarfilm mm. Visual Remarks og ZipZap

Lars Henningsen har gennem flere år været engageret i medieleg og fortællekultur praktisk såvel som teoretisk. Udover at være underviser på pædagoguddannelsen arbejder han med dokumentarfilm og giver bl.a. af den vej fine indblik i børns legekultur - i børns øjenhøjde og med deres aktive deltagelse/medskabelse. I Klaus Thestrups Det eksperimenterende fællesskab kan man læse meget mere om Henningsen indgang til og arbejde med medieleg.



TV-sport og en reklame from Visual Remarks on Vimeo.

Filmen herover følges af denne information "Børn deltog som medskabende dokumentarister i et omfattende projektforløb i SFO Risskov. Det fælles spørgsmål var: ’Hvad leger børn i SFO?’ Børnegrupperne bidrog aktivt i fx at skabe film om de lege, som er en vigtig del af livet i SFOen. De førte ofte kamera og mikrofon, og tilrettelagte beretninger skiftede med mere spontane og situationistiske bidrag."

Se nærmere på nogle af de mange materialer som Lars Henningsen (m.fl.) tilgængeliggør på sitene Visual Remarks på adressen www.visualremarks.dk/ og ZIPZAP video på www.zipzap.dk. Dertil kan man se en stor portion af Visual Remarks film på Visual Remarks Vimeo-kanal. Gå på opdagelse - det er gode oplevelser i vente!

Og så lige en film til: "Fisken i hængekøjen og andre tegnefilm" om børns animationer af deres egne fortællinger kan jeg slet ikke stå for (den er fra 1999, men stadig frisk). Det er som om man gennem filmen bliver trukket lige med ind i en sanselig medoplevelse af børnenes leg og fantasiuniverser.


Fisken i hængekøjen og andre tegnefilm from Visual Remarks on Vimeo.