torsdag den 14. marts 2013

Internet memes - hvad pokker er det: Kollektiv humor?

"Memes" er navnet på de fænomener, der flyder rundt på nettet fra bruger til bruger og forum til forum i forskellige afskygninger. Bl.a. som billeder af katte med fjollede undertekster. Hvorfor er det relevant i forhold til pædagogisk praksis? Jo først og fremmest er det et kulturelt fænomen, som optager og engagerer rigtig mange, bl.a. unge - og som det derfor kan give god mening at prøve at forstå. Jeg vil også mene, at det kunne inspirere til kreative aktiviteter. Men se selv...

Lav posters med tekst og billede her: http://www.quickmeme.com/make/ www.memegenerator.net - eller afprøv de forskellige generatorere her. Keep-calm-generator her - og historien bag plakaterne.

Abuelaold - kreativ med medier? Ja da! ipad'en er en fortræffelig fejebakke
 
Læs fin artikel fra Politiken LOL-humor: Millioner samles om fjollede netfænomener og denne Youtube-hit resulterer i fyringer - der samler forskellige holdninger til meme-fænomenet - her i form af Harlem Shake-memet, som er en ultrakort film, hvor man pludselig går i amok dans til en særlig sang. Folk og firmaer lagde (og gør det sikkert stadig) deres egne versioner af dansen på youtube.
 
Se mere af samme meme-skuffe på f.eks. www.imgur.com - tak til Scott for tippet - eller reddit.com, som man kan få lidt intro til her. Og her  kan man få lidt intro til afkodning af de særlige rage face memes. Og her faktisk intro til det hele.

Og måske skulle man bare tage og abonnere på about.com web trend-nyhedsbrev - det er den side, jeg har refereret til i "her'erne".
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar