fredag den 25. februar 2011

Kunstner/socialarbejder - Kenneth A. Balfelt

Balfelt er en kunstner som arbejde i virkeligheden - med fixerum til narkomaner, med menneskeliggørelse af de fysiske rammer på Mændenes hjem, med redesign af et værested for unge osv. Hele tiden i tæt samarbejde med de involverede. Og hver gang også med det resultat, at der kommer fokus på problemstillinger, der også er centrale i det pædagogiske felt.

Hans seneste projekt ligger temmelig tæt på os. Det handler om Genhusning af øldrikkerne fra Enghave plads, som blev forvist pga. metrobyggeriet.

I den forbindelse har de samarbejdet om at finde en ny, passende "dagligstue" til dem i det offentlige rum. Balfelt stiller op med sin computer og et kamera på Engave plads og så begynder ellers en kvalificeret dialog om design og byens rum. Og gennem filmene bliver det tydeligt, at  "øldrikkerne" er et folk, der har deres meningers mod, selvfølelse og noget at byde på.

I Franks undervisning skal 2. semester arbejde med dokumentargenren - og Balfelts arbejde vil blive trukket ind som eksempel.

Og så er vi så heldige, at han kommer og holder fællesforedrag d. 24 marts for Pædagoguddannelsen Sydhavn.

MØD OP!!!! Det bliver med garanti både inspirerende og tankevækkende.

Læs evt. videre her.

1 kommentar:

  1. Fantastisk stykke arbejde han gør. Og inspirerende foredrag i dag. Elsker et godt foredrag, afholdt af én, der har noget på hjertet.

    SvarSlet