mandag den 25. oktober 2010

Medieleg?

Skønt og få lov til at snakke med her!
Jeg arbejder med medieleg i en pædagogisk sammenhæng og har arbejdet med Frank og Steen i EU-projektet mediaPLAYINGcommunities...
Hvad er det? Hvordan kan pædagoger bruge det?

Margareta Rönnberg fandt på det i 1983. Dengang var det de rollelege, børn legede efter at de havde set noget i tv...
Lars Henningsen kombinerede det med at børnene legede med videokameraer. Hans første dokumentarvideo er fra 1991... pludselig var teknologien med og ikke kun fortællingerne...
Flere har prøvet at definere det... og så dukker det op hos jer...
Hvis I gerne vil, kunne vi fortsætte diskussionen her...



DR søger nye folk til sit talentværksted

DR søger nye folk til sit talentværksted: "Mikael Bertelsen, Simon Jul, Adam Duvå Hall, Mads Brügger. Listen over DRs tidligere talentholdsdeltagere er lang – og længere end det. Nu er Talentværkstedet igen på jagt."

onsdag den 13. oktober 2010

Foto-projekt: Tag et billede af to fremmede, der holder hinanden i hånden

Tag et billede af to fremmede, der holder hinanden i hånden: "Vær med DRs kollektive kunstprojekt. Første opgave lyder: Tag et billede af to fremmede, der holder hinanden i hånden."

DR skriver: "Den amerikanske performancekunstner Miranda July, fik i perioden 2002-2007 folk til at udføre 70 forskellige opgaver som en del af det kollektive kunstprojekt "Learning To Love You More", der blev lavet i samarbejde med makkeren Harrell Fletcher.

Opgaverne lød fx: fotografer dit ar og skriv historien bag, lav et opmuntrende banner, skriv din livshistorie på mindre end en dag eller tag et billede af dine forældre, mens de kysser." (...)

"Nu kommer projektet til Danmark. DRs kunstklub har indgået samarbejde med Miranda July, og vil de næste 6 måneder give en ny månedlig opgave til danskerne."

Se mere hos DR.

mandag den 4. oktober 2010

Billedpræsentation - Hvad er Photostory

Photostory er et windowsprogram, der kan downloades gratis. Med Photostory kan man fremvise billeder i diasserier, hvor man kan arbejde med effekter i billedovergangene og panorere rundt i de enkelte billeder. Man kan med andre ord opnå et dynamisk/filmisk udtryk. Det er let at sætte lyd på og at indspille speak. Hent f.eks. copyrightfri musik her.

Programmet er let at gå til og eksperimentere sig frem med. Tutorials kan findes i rigt mål på Youtube - og her er en vejledning fra MediaPlaying og her en anden skriftlig vejledning på dansk.



Se mere - og download det evt. - f.eks. her.

Billedbehandling - Hvad er Photoshop Elements


Photoshop Element er et mindre og mere lettilgængeligt billedbehandlingsprogram end Photoshop, som er et professionelt program til grafikere m.fl. Elements er lavet til amatøren, der dels vil have hjælp til at holde styr på billeder og dels vil efterbehandle dem. Man kan selv vælge mellem 3 niveauer at arbejde på. Se mere i filmen. Elements kan mere - og er også lidt sværere at bruge - end Picasa.

Og en vigtig tilføjelse - Elements skal købes og det er ikke helt billigt - under 500 kr. kommer man næppe.

Billedbehandling - Hvad er Picasa


Picasa er et program – et system – fra Google og det er gratis og kan downloades her:
Picasa er dels et albumsystem, der kan holde styr på billederne på ens computer. Det er samtidig forbundet med et webalbumsystem, hvor man kan vælge at gemme, fremvise og dele sine fotos på nettet. Det er gjort meget let at uploade og organisere sine billeder på nettet.
Picasa er også forbundet med Blogger.com, som jo er Googles weblogsystem. Man kan sende billeder direkte fra Picasa til sin weblog (vi bruger jo Blogger-systemet).
Og så er Picasa endelig også et lettilgængeligt billedbehandlingsprogram, hvor man kan udføre de mest almindelige handlinger såsom at justere på lys og kontraster, ændre på billedets beskæring, fjerne røde øjne osv.