tirsdag den 25. november 2014

Museumsoplevelse og det digitale

Statens Museum for Kunst

Hintme.dk - billeder med tilhørende hashtags og opfordring til dialog og deling af synspunkter, materiale, spørgsmål mv. Projektet lever ganske godt op til Olga Dysthes tanker om en dialogisk tilgang fra publikationen her: Børn - kunst - kultur - i en hverdag der du'r - Kap 2.: Side 14 Olga Dysthe, Perspektiver på dialogbasert undervisning.

Hun skriver bl.a.:
"Dialogbasert undervisning kombinerer ‘indre dialog’ (den enkeltes møte med verket, teksten, fagstoffet) og ‘ytre dialog’ (interaksjon mellom elever og underviser og mellom elevene). Det legges vekt på å gi elevene mulighet for å lære og skape mening gjennom møtet med andres ‘stemmer’ (med elever og undervisers viten, synspunkter, opplevelser)."

Museumsselfies er åbenbart en ny hot genre, hvor man kan iscenesætte sig selv som kulturel: En gennemgang her af nogle eksempler Museumselfie - fra  martinsmuseumsblog.wordpress.com - der er ret underholdende ting imellem og links til sjove blogs og billeder. SMK er også selv ude med en artikel om det samme.

En anden vinkel på det at sætte sig selv i scene med kunsten, er at man interagerer aktivt med den og derigennem måske også får mere forhold til den.

Det er i hvertfald tanken bag projektet VanGoYourself.com - som handler om at genskabe museumsbilleder med sine venner og uploade dem til sitet. Sitet trækker på billeder som museerne stiller til rådighed - ligesom Hintme.dk iøvrigt.


Se hvad Statens Museum for Kunst tilbyder til fri download og bearbejdelse: Værker til fri download.


Malik og Carl har allerede leget med nogle af billeder og fået sammenstillet klassisk kulturarv med moderne hårdtslående reklamevirkelighed:


 Martinus Rørbye, Arrestbygningen ved råd- og domhuset, 1831. 47,5x63 cm. KMS206 - 

Obs. Skal vi ikke have det billede lagt på hintme.dk - se hvad der ligger af kommentarer på forhånd: #arrestkbh




 Frederik Vermehren (1823-1910), En jysk fårehyrde på heden, 1855. 59,5x80 cm. kms1496



 Johan Thomas Lundbye, Sjællandsk landskab. Åben egn i det nordlige Sjælland, 1842. 94,5x127,5 cm. KMS402



Christen Købke (1810-48), Parti af Østerbro i morgenbelysning, 1836. 106,5x161,5. KMS844

Andet:
Der findes et utal af apps hvor man kan sætte munde ind og tale igennem. Det kunne man også gøre ved værker - lade personerne fortælle hvordan de har det f.eks.

Og her viser Tricia Fuglestad hvordan man selv kan hoppe ind i kunsten med appen superimpose.

Pic Collage kunne også være sjov at have med på museum...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar