torsdag den 29. maj 2014

Fotowalk - erfaringsopsamling

Indlægget her vil prøve at samle nogle af de erfaringer, vi gjorde os på 4. semester med at gå en fotowalk i fællesskab og "udstille" den på Instagram. Vi er blevet klogere, hvad man kan få ud af at tage på sådan en tur og også på hvordan Instagram kan bruges som værkstøj i institutionskontekst. Bl.a. kom vi frem til, at det kan være en god idé at arbejde med én fælles brugerkonto på Instagram - men mere om det i det følgende.

Rammen for vores fotowalk
Vi aftalte på forhånd, at vi ville skaffe os indtryk og skabe udtryk - og endelig ville vi sætte os aftryk. Og at vi også ville have øje på andres udtryk - og det fik vi rig lejlighed til. Ellers satte vi ikke nogen rammer - "fri leg". En fandt på hashtagget fotowalkMKD, som man kunne bruge, hvis man ville dele på Instagram - og det ville de fleste. Dermed var vi så også i færd med at udstille fra begyndelsen af.At vise sine Instagram-billeder andre steder - på blogs, hjemmesider mv.
Hvis man vil lave et udtræk af en instagramkonto/hashtag på en blog, hjemmeside eller lignende (som ses i menuen til højre på bloggen her i kolonneopstilling eller herunder som slideshow kan man bruge snapwidget - som er gratis og meget brugervenlig.
(Hvis man som i ovenstående slideshow, vil selektere på hashtag og ikke brugerkonto, skal man bare lade være med at skrive brugernavnet i formularen).

Fotowalk og kort - en anden udstillings/fortælleform
Det kunne også være værd at udforske, hvad man kunne få ud af at forbinde en fotowalk med et tilpasset googlemap. Herunder er et indledende forsøg - det nående vi dog ikke at eksperimentere med i undervisningen. og derfor er vores billeder ikke på kortet.

Til gengæld er der tilføjet film og billeder, der uddyber stedernes historie - foretaget ved hurtige google-søgninger.Man kan godt arbejde kollektivt på et kort som denne - der kan nemlig tilføjes flere "ejere" - ligesom kortet også kan gøres redigerbart for alle. Kortet kan også gøres privat.

Direkte link til kortet: https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zXym5T0JVBSE.kdy2WXEIj3MA

Ingen kommentarer:

Send en kommentar