onsdag den 22. januar 2014

Mangfoldighed i børne-TV

TV-Glad har produceret serien Glad i luften, hvor en studievært fra TV-Glad tester steders legeegnethed sammen med børn. Programoversigt her:

Danske Handicaporganisationer beskriver samarbejdet således:

"Glad i luften" - Børne TV i verdensklasse "TV-Glad har produceret 15 programmer til DRs Ramasjang børnekanal. Det er børne-tv i verdensklasse, som sætter inklusion på dagsordenen i børnehøjde. 

Glad i Luften er en ny programserie med 15 programmer produceret af Glad Production i samarbejde med DR Ramasjang. Programmerne er fyldt med humor, leg og poetiske øjeblikke.

Glad i luften er resultatet af et enestående samarbejde mellem DR Ramasjang og TV-Glad, verdens første TV-station for og med udviklingshæmmede." (http://www.handicap.dk/nyheder/2012/glad-i-luften-boerne-tv-i-verdensklasse)

Se programmerne her - de er virkelig ret fine.

Og DR's Ramasjang-kanal har mere mangfoldighed til de små seere. Serien Perle har en pige med Downs syndrom som hovedperson - og stemmen lægges selvfølgelig på af en der kan gøre arbejdet ordentligt. Se herunder en produktion fra TV-Glad om hvordan det er at lægge stemmer til serien:



Og også kanalen for de lidt større tænker i mangfoldighed. Min datter er vild med serien Unik, hvor man følger børn med anderledes liv. Se mere her hvor man kan høre om baggrunden for serien og se afsnittene - der er mange forskellige børn i centrum, nogen er handicappede andre er specielle på andre områder. Og her, hvor man kan sende sin egen historie.

Specialside på Ultra for børn med syns og/hørehandicap.

Og så stødte jeg på siden handifikation.dk/, som har som formål at "holde et vågent øje med, hvordan mennesker med handicaps bliver fremstillet i film og fjernsyn. Det er der flere gode grunde til… " Det ser ud som om det er et par år siden den sidst blev opdateret. Måske man skulle opfordre webmasteren til at tage tråden op igen. Det er et væsentligt arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar