mandag den 25. november 2013

Digital collage - på iPad og smartphone


Pic Collage - gratis app til tablets og smartphone

Her eksempler på collager lavet af mindre børn i app'en - eksemplerne kommer fra et sy-værksted:



Og sådan kan man lave collagen:



Store børn, unge og voksne kan også sagtens have glæde af Pic Collage - den er ikke specielt rettet mod børn.

Collage på smartphone

Se et par artikler her med eksempler på hvordan man kan gøre. De erfarne billedmagere her kombinerer mange forskellige apps.

Sarah Jarrett rocks! – Sarah discusses the techniques behind 32 of her image

En af de apps, jeg lægger mærke til kunne være interessant at undersøge nærmere er Superimpose - til 7 kr. - herunder en tutorial - som ikke er lavet af mig.



Photoshop til touchskærme - for de, der gerne vil kunne mere

Photoshop findes også til tablet - PS touch - 65 kr. til ipad og android: Se lidt af hvad det kan herunder.


Jeg arbejder med Photoshop på min Samsung tablet og synes det fungerer rigtig godt. Adobes videoer - og der er flere end denne - er rigtig gode til at hjælpe en i gang med at opdage alle de skjulte muligheder. Photoshop har også en gratis app, Photoshop Express - der kan man lave noget billedbehandling, men ikke arbejde i lag.

Mere collage-inspiration

Se også VNT-bloggen for mere collage-inspiration - til VNT-folkene har jeg lavet følgende tutorial, der illustrerer, hvordan man kan arbejde med at lave helt analog collage.

Det kompositoriske arbejde med at rykke rundt på dele er helt overførbar til digital collage - og det lærer man meget om billedopbygning af:




Se også: At klippe i fotos man selv har taget - indlæg om analog collage-kunst med udgangspunkt i egne fotos Fotobearbejdning - klip - tegn - mal - remix.

Og her til sidst en lille collagefilm for ikke-sarte-sjæle: Jeg tror den (bl.a.) handler om glæden ved at lave collage og have magten til at klippe alt ting i stykker og sætte det sammen igen på nye måder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar