søndag den 18. august 2013

Meme-kultur - cup-song

Cup song er et eksempel på et meme - som Gangnam style og Harlem Shake, hvor man ikke bare ser og deler en video, men også selv laver en version selv - og hvor versionerne, så selv kan blive nye memes. Versionerne og referencerne får mange udformninger - fra kopiforsøg, til parodier og allehånde jokes og referencer.

Cup song er efter min mening et ret sympatisk mene - en sød sang med kop-rytme/bevægelse, som det kræver et vist engagement og koordination at lære sig. Det kunne man jo tage op i musiktimerne. Ja, men man kunne også bare gøre det selv - og det har absurd mange mennesker - ikke mindst børn og unge gjort. Så Cup song er også et godt eksempel på uformel læring båret frem gennem sociale medier - men som selvfølgelig også lever et ikke-publiceret liv, så børneværelser, i skolegårde etc.

I det følgende er et par eksempler, der kan vise det liv et mene kan sætte i gang - find selv 100-vis flere - f.eks. i denne videosøgning. Originalen? Ja den er lidt klæg - og hvem bekymrer sig om den, når først meme-toget kører? Find den selv.



Læg mærke til diskussionen i kommentarerne på nedenstående film  - de lever deres eget (triste) liv. Faren ved at udgive sig selv er HATERS!



Herunder: Mash-up - dvs. blanding - af cup-song og et One Direction-hit (det må der jo vær et klart publikum til):



Og naturligvis laves der også memes over memet:


Sikke en energi - skal man grine eller græde?



Og herunder en, der har investeret en del tid i projektet og som mindst får sine 15 minutters fame ud af det - over 2.000.000 har set ham.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar