torsdag den 7. marts 2013

Instagram - glæden ved at tage og dele billeder (og blive set)

Instagram er en udbredt app til smartphones - både iPhone og Android. Man tager billeder i kvadratisk format og har en række filtermuligheder - dvs. effekter man kan lægge på billedet. Man kan også tage billeder på gennem andre fotoapps og så trække dem ind i Instagram sidenhen.

Man deler billederne på sin profil, som andre så kan følge uden at blive inviterede eller godkendt.Når man får fundet frem til nogen, man synes er spændende at følge, kan det være ret inspirerende - hvad enten man er interesseret i fotos, i grafitti, i heste, rejser, motorcykler og så videre. Instagrams egen blog promoverer brugere - se her eksempler på nogen, de synes er seværdige.

Man kan så "like" og kommentere hinandens billeder. Og man kan tilføje sine billeder hashtags, som ser sådan her ud #: Har man taget et portræt, skriver man f.eks. #portrait og de, der søger på portrait, vil så kunne få det frem. Af den vej kan man gå på opdagelse i de ufattelige mængder af billeder, der deles.

Mange store børn og unge med smartphones bliver også tiltrukket af Instagram og muligheden for at fortælle om sig selv og sit liv gennem billeder - og ikke mindst derfor kan der være pointe i at se sig rundt i billedkulturen på Instagram

.

Udfordringer - inspiration
Men hvad pokker skal man så egentlig tage billeder af? Instagram og mange andre tilbyder kreative rammer/opgaver eller "challenges" som det ofte bliver kaldt og de kan være sjove at lade sig inspirere sig af - ikke mindst store børn, tror jeg kunne have glæde af disse input, som en modvægt til de ørkesløst mange billeder af deres egne ansigter.

Gennem disse challenges kaster mange sig så ud i de samme opgaver og de kan finde hinanden gennem hashtags'ene. Instagrams egne challenges hedder Weekend Hashtag Project. De annonceres på instagram-brugeren @instagram, hver fredag. En af deres opgaver har f.eks. været #WHPhideandseek - se mere på deres blog, hvor de også har fototips (som i filmen herover).

Man kan også søge generelt på photochallenge i Google - f.eks. i en billedsøgning - se her - og få ideer til opgaver. Og så kan man selvfølgelig lave dem selv!

Hjælp til Instagram

Ingen kommentarer:

Send en kommentar