mandag den 30. april 2012

Fotoinspiration

Mon ikke interessen for fotografi er i rivende vækst i øjeblikket pga. smartphones? Nettet flyder ihvertfald over med inspiration til projekter både af kunstnerisk og af legende karakter.

Et sted at finde inspiration er hos Photojojo. De står bag bloggen welovephoneography.com/ og så leverer de på addressen photojojo.com, nyhedsbreve med masser af inspiration og DIY - altså Do It Yourself- anvisninger  på ting og projekter, man selv kan lave. Her er det ikke alt, der er relateret til mobil-fotografi. Mange af deres DIY'er får man (ihvertfald jeg) lyst til at afprøve.

F.eks. disse her: En underholdende foto-skattejagt, foto-bryde-isen-lege, at lave en bog med fotobaggrunde, man kan tegne videre på. Eller deres tips til et 365-fotoprojekt - altså et billede om dagen.

De tre næste projekter er også fundet gennem photojojo - som er rigtig gode til at linke videre til dem de er blevet inspireret af:

What do you want to do before you die? Livdrømme dokumenteret gennem et hendøende medie - Polaroid. Projektet kunne godt inspirere til lignende dokumentationsfoto-med-noter-under-fælles-overskrift-projekter, der kunne give rigtig god mening i praksis. Også uden Polaroid.



InsideOut - Mangfoldighed i gaderne - super fedt globalt kunstprojekt! Og inspirerende for pædagogiske forløb. Se selv:



Et tidligere indlæg om deltagelse/kollaboration/participation fra vores egen blog.

Help-portrait - umiddelbart ret amerikansk velgørenhedskoncept, men der er spændende aspekter i det. Det handler om ikke "at tage et portræt", men give det - som en hjælpende hånd. De lægger vægt på de relationer, der kan opstå og det syn den portrætterede kan få på sig selv.



Kender du steder med god inspiration, så læg gerne en kommentar eller send en mail.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar